ИДЕИ ЗА МАЛКАТА БАНЯ



Търсите идеи за малка баня, с които ще направите така, че пространството да изглежда по-голямо? Липсата на квадратни метри и ограничената естествена светлина правят малката баня едно от по-предизвикателните пространства за декориране. Но направено правилно, може да изглежда по-светло и по-просторно. И не, няма да ви се налага да харчите хиляди левове, за да постигнете този ефект. Тези идеи за малка баня доказват, че смелите дизайнерски елементи могат да бъдат у дома дори и в най-малките стаи. Ето няколко начина да превърнете малката баня в по-приятно помещение:
1. Изберете по-светли цветове
Използвайки по-светли плочки "отваряме" пространството и придаваме на помещението по-топло и уютно усещане.
2. Огледална стена
Вместо просто да окачите едно огледало над мивката, може да помислите за огледала на цяла стена на вашата малка баня. Отражението на светлината и плочките ще свърши същата добра работа като прозореца.
3. Комбинация от няколко огледала
Ако огледало на цяла стена не може да се впише във вашето пространство, можете просто да добавите няколко огледала към една стена.
4. Изберете стъклена врата за душ-зоната
Ако започвате дизайна на малката си баня от нулата, помислете за изхвърлянето на завесата изцяло. Стъклените врати за душ-зоната помагат оптически да се „отвори“ пространството.
5. Или премахнете вратата на душ-зоната напълно…
По-смелите от вас могат да заложат на баня без напълно затворена душ-зона. В такъв случай, обаче, е разумно да има много добро отводняване на пространството под душа.
6. Светлина зад огледалото
Това е елегантен и модерен начин за усилване на светлината, ако нямате място за осветителни тела или просто искате по-минималистичен вид.
7. Вдигнете завесата
Ако имате възможност да повдигнете завесата за душ-зоната, го направете. Правейки това, „удължавате“ стените.
8. Освободете пода
Запълването на пода с шкаф с мивка, тоалетна чиния и др. създава усещането за тясно пространство. Инсталирайте мивката върху плот, окачете шкафа за баня на стената. Освобождавайки пода, получавате по-лесна хигиена и усещане за по-голямо пространство.
9. Изберете колкото може по-големи по размер плочки или плочки с големи шарки
Средни и големи плочки и шарки всъщност могат да направят така, че  пространството да изглежда по-голямо. Дали ще изберете големи плочки или големи шарки зависи от вас, но и двата варианта ще дадат илюзорен мащаб в тесни помещения.
 
 
 
 








2024 Akvo.bg, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни