Условия за ползване

akvo.bg


Моля, запознайте се внимателно с Общите условия – те уреждат взаимоотношенията между Вас и електронния магазин AKVO.BG.
Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които фирма „Момо 1“ ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул.“Иван Кацарски“ 10 ет. 5 ап. 25, вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 201054953, предоставя продукти на потребителите си чрез онлайн магазина AKVO.BG.
Можете да се свържете със служител на AKVO.BG на адрес гр. Варна ул.“Бели лилии“ 28, на телефон 0890 41 67 49 или на email: info@akvo.bg
Съгласие
С отбелязване в поле „ Съгласен съм с Общите условия и Политиката за защита на личните данни на сайта” клиентът извършва електронно изявление с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема.
Регистрация
Поръчката на продукти се извършва без регистрация. При поръчка клиентът попълва „Форма за поръчка“, в която посочва коректни данни (име, фамилия, валиден адрес, телефонен номер и email, необходими за издаването на фактура и протоколи за доставка.
Поръчки
Поръчки могат да правят всички потребители, приели общите условия. За да направите поръчка, е необходимо да добавите продукт/и в пазарската количка на AKVO.BG и да попълните формата за поръчка, или се обадите на обявения в сайта телефон. Независимо от начина на извършване на поръчката, клиентът получава описание на поръчаните от него стоки на посочен валиден email адрес. Поръчката се смята за влязла в сила само след потвърждаването й от служител на AKVO.BG по телефона.
Потвърждение и изпълнение на поръчки
„Момо 1“ ЕООД задължително потвърждава по телефона всяка поръчка, направена от Клиента. „Момо 1“ ЕООД си запазва правото да не изпълни поръчка, направена през AKVO.BG , ако попълнените данни на клиента не са валидни, или ако няма наличност от поръчаната стока. Служител на „Момо 1“ ЕООД е задължен да уведомява клиента за това на предоставения телефон за връзка или email. Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, или на следващия работен ден, ако е направена след 16:00 часа. В случай, че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на следващия работен ден. Клиентът може да откаже или да промени поръчка преди нейното потвърждение от служител на „Момо 1“ЕООД. В случай на отказ от поръчка, ако клиентът е заплатил сума с кредитна или дебитна карта, тя се възстановява по сметката на клиента. Клиентът заплаща стойността на поръчката по цените, посочени в поръчката. В случай, че продуктът не може да бъде доставен, служителят на „Момо 1“ЕООД може да предложи алтернативен продукт със сходни характеристики и цена, който клиентът има право да приеме или да откаже.
Договор
Договорът за продажба от разстояние между AKVO.BG и клиента се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от служител на AKVO.BG по телефона.
Стоки
Чрез електронна поръчка от онлайн магазина AKVO.BG могат да бъдат закупувани единствено тези стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската кошница на клиента. Цялата информация относно предлаганите за продажба стоки (технически характеристики, гаранционни условия, начин на употреба и т.н). е предоставена от производителя, като „Момо1“ЕООД не носи, каквато и да е отговорност, при невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация представена по заблуждаващ начин, при разминаване между представеното фактическо и действителното положение, както и при печатни грешки. Възможно е да има несъществени за общата функционалност на продукта несъответствия между снимката и действителният изглед на продукта, като нюанси на цвета, модификации на елементи от продукта, наличие в снимката на аксесоари, които не са включени в цената на продукта и др.
Цени
Всички представени в сайта цени са в български лева с включен ДДС и са валидни единствено и само към момента на публикуването им. AKVO.BG си запазва правото без предупреждение да ги променя по всяко време. Понякога след изчерпване на продукт при неговото ново зареждане на склад е възможно да има промяна на цените. Възможно е новите наличности да са с различна по-висока или по-ниска цена. Представените в сайта цени са крайни и включват всички данъци и такси без цената за доставка.
Работно време
Можете да направите своята поръчка в онлайн магазина AKVO.BG 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
Работното време на екипа, обслужващ AKVO.BG е от Понеделник до Петък, от 08:30 до 17.30 часа. Събота и неделя – почивни дни, в които не се обработват поръчки.
Плащане
Клиентът може да заплати цената на поръчана от AKVO.BG стока по един от следните начини:
1.Наложен платеж
При плащане с „наложен платеж” клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.
2. Плащане с банкова карта, авансово.
При плащане с банкова карта клиентът се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на банка ДСК, където въвежда данните за своята банкова карта и извършва дължимото плащане. Данните, които клиентът следва да попълни при плащане с банкова карта, са: - Данни за картата (номер, дата на валидност, 3-цифрен код за сигурност, име на картодържателя, адрес) - Данни за автентикация (За идентифицирането ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации - VISA secure и MasterCard SecureCode. В случай, че сте регистрирани от вашата банка Издател в тези схеми за сигурност, на екрана ви ще се появи страница където трябва да въведете вашата автентикационна парола).
Валидиране на кредитна карта
Видове карти, които се приемат, за да направите своето плащане са: дебитни, кредитни и бизнес карти Visa и MasterCard. От гледна точка на сигурност, максималната сума за плащане с карта е 5000 лв. Всички картодържатели на кредитна/дебитна/бизнес карта са обект на проверка и оторизиране от издателя на картата. Ако издателят на Вашата карта откаже плащане, или по някаква причина не разреши плащане, Вие ще бъдете уведомен за това незабавно.
Защита на картовите данни
По време на процеса на проверка за автентичност екипът на AKVO.BG няма достъп до съдържанието на поверителни данни, които се обменят между картодържателя и банката, независимо от факта, че сделката се осъществява в интернет страницата на AKVO.BG. За предотвратяване на измами при плащания с карта Visa или MasterCard, ние прилагаме най-добрите практики, препоръчани от международните картови Организации:
- Сигурността на картовите данни е защитена чрез SSL връзка между нашия сървър и сървъра, обработващ плащането.
- Автентичността на Вашата карта се проверява чрез въвеждане на CVV код.
- Нашият сървър на плащане поддържа схеми за разпознаване на автентичността на Visa и MasterCard - VISA secure или MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.
- Не съхраняваме данни за банковите карти, използвани за плащане чрез сайта.
3. По банков път
При избор на начин на плащане „по банков път”,  следва клиентът  да се свърже с нас (info@akvo.bg или +359 890 41 67 49). Ние изпращаме проформа фактура и номер на банкова сметка. Клиентът извършва банков превод по сметка на „Момо1“ЕООД, като цитира номера на проформа фактурата.  Валидността на офертата е три работни дни. Когато получим Вашето плащане, ще обработим Вашата поръчка.
Лични данни
Личните данни, които попълвате при поръчка в електронния магазин AKVO.BG или изпращате до нас на контактна форма (email) ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – обработка на поръчки и връзка с Вас, в случай на възникнали проблеми, свързани с изпълнението на Вашата поръчка. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни противозаконно на трети лица или използвани за цели, различни от описаните в раздела за защита на личните данни.
Доставка
За да доставим поръчаните през нашия електронен магазин продукти, ние имаме сключен договор с куриерската фирма „Transpress“ за цяла България, в който сме договорили доставките да бъдат извършвани на преференциални цени. В случай, че предварително, след извършена поръчка, клиентът не е изискал конкретна фирма, която да извърши доставката, то ние ще използваме услугите на гореспоменатата куриерска фирма за доставка на поръчаната стока. При доставка на стоката клиентът получава фактура и гаранционна карта, както и подписва приемо-предавателен протокол, удостоверяващ получаването на стоката. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да попълни протокола и да заплати дължимата сума в случаите на „Наложен платеж”.
Доставката в границите на Република България на поръчки за сума над 200 лв. и тегло до 20 кг е за сметка на AKVO.BG.
Доставката в границите на Република България на поръчки за сума под 200 лв. е за сметка на потребителя/клиента.
Доставката в границите на Република България на поръчки за сума над 200 лв. и  тегло над 20 кг е за сметка на потребителя/клиента, с изключение на допълнителното изрично упоменаване, че е за сметка на AKVO.BG.
„Момо 1“ ЕООД не носи отговорност за повреди и загуби, възникнали след момента на предаване на стоката от куриера на потребителя/клиента.
Срок за доставка
1. За стоки, поръчани до 15 часа българско време – 2-3 работни дни, считано от деня, следващ деня, в който е направена поръчката.
2. За стоки, поръчани след 15 часа българско време – 3-4 работни дни, считано от деня, следващ деня, в който е направена поръчката. AKVO.BG си запазва правото едностранно, като информира купувача, да удължава посочените срокове с до седем дни.
Стоките се доставят на получателите стандартно - на ръка срещу подпис, като по–големите пратки (по преценка на лицето извършващо доставката) се доставят до входа на сградата.
При невъзможност или затруднение за връчване лично на адресата, пратките се връчват както следва:
1. за служебен адрес – на лице с месторабота на адреса, като се отбелязват името и длъжността/отдела на лицето, получило пратката.
2. за домашен адрес – на член от домакинството, като се отбелязват името на лицето, получило пратката, и връзката му с получателя. При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, не по вина на AKVO.BG и/или куриера (в случай, че няма никой на адреса и др.) лицето, извършващо доставката оставя известие, в което посочва телефон за връзка, на който получателят следва да се обади в срок от 3 (три) работни дни, за да бъде уточнен нов срок за извършване на доставката. При невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение, не по вина на AKVO.BG и/или куриера, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява, като в този случай, като санкция за неизпълнението му от страна на купувача, същият е длъжен да заплати всички направени до момента разходи по изпълнение на договора от страна на AKVO.BG и куриера.
Защита на личните данни
В настоящият раздел са описани методите, чрез които „Момо 1“ ЕООД – собственик на онлайн магазина AKVO.BG събира, обработва и използва информацията за своите клиенти и потребители, които посещават уебстраницата. Администратор на личните данни е „Момо 1“ ЕООД със седалище и адрес на управление: гр. Варна ул.“Иван Кацарски“ 10, вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 201054953. Длъжностно лице за защита на личните данни е управителят Панчо Панчовски. Можете да се свържете с адмистратора на лични данни на адрес гр. Варна ул.“Бели лилии“28, на телефон 0890 41 67 49 или на email: info@akvo.bg
Декларация за поверителност
“Момо 1″ ЕООД Ви декларира, че при обработването на каквито и да било предоставени от Вас лични данни, Вашата конфиденциалност се зачита и се полагат необходимите и задължителни по закон грижи за поверителността на тези данни. При боравенето с лични данни “Момо 1″ ЕООД взема мерки за защита на информацията от загуба, злоупотреба, разкриване, изменение или унищожаване, както и публикуване пред неоторизирани трети лица.
Въвеждане на лични данни
- Когато потребители и клиенти на AKVO.BG поръчват стоки, попълват своите: две имена, email адрес, телефон за връзка, адрес за доставка. За да се направи поръчка на стоки от онлайн магазина, не е нужно потребителят да има регистриран профил.
- Когато потребители и клиенти на AKVO.BG използват формата за контакт, е необходимо да бъдат въведени две имена, телефон и имейл за обратна връзка.
- Когато потребители и клиенти на AKVO.BG попълват формата за рекламация, е необходимо да бъдат въведени две имена, email и телефон за обратна връзка.
Информация за трети лица – партньори на онлайн магазин AKVO.BG
За да доставим поръчаните продукти от нашия сайт, ние имаме сключен договор с куриерската фирма „Transpress“ за цяла България, в който сме договорили доставките да бъдат извършвани на преференциални цени. В случай, че предварително, след извършена поръчка, клиентът не е изискал конкретна фирма, която да извърши доставката, то дружеството ще използва услугите на гореспоменатата куриерска фирма за доставка на поръчаната стока. За целта е необходимо да предоставим на куриерската фирма информация за поръчката, включваща: две имена, телефон за връзка, информация за поръчаните продукти, населено място, адрес за доставка и всяка допълваща информация, оставена от клиента, отнасяща се за адреса за доставка.
За да функционира правилно нашият уебсайт и за да подобряваме постоянно качеството на предлаганите продукти, ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и анализират Вашето поведение при престоя на уебстраницата, без това да Ви идентифицира като физическо лице: Google Webmaster tool, Google Analytics и Facebook.
Политика за бисквитки
Възможно е да бъде събирана и обработвана информация за посещенията Ви на тази уебстраница, като например информация за това от кой уебсайт идвате, какви търсения извършвате, кои страници, категории и продукти разглеждате. Тази информация ще бъде използвана за подобряване съдържанието на уебстраницата и за статистически цели. Възможно е за този процес да бъдат инсталирани „бисквитки“, които събират определена информация. „Бисквитка“ е малък информационен елемент, изпращан до браузъра Ви и съхраняван в твърдия диск на компютъра Ви. Бисквитките не увреждат компютъра Ви. Можете да настроите браузъра си да Ви уведомява, когато получите „бисквитка“, което ще Ви позволи да решите дали искате да я приемете или не.
Права според GDPR
Съгласно Общия регламент за защита на личните данни, Вие, като субект на събиране и обработка на лични данни, имате право да упражните посочените по-долу Ваши права.
- Право да изисквате от нас достъп до администрираните от нас Ваши лични данни, ако имате въведени такива в системата, като сте извършили поръчка или сте изпращали email чрез формата за контанкт. Тази информация да бъде редактирана, ако смятате, че има допусната грешка в събраните за Вас лични данни, като трябва да посочите верните според Вас данни.
- Право да изисквате изтриване на Вашите лични данни или ограничаване на обработването на лични данни на посочените контакти за връзка с администратора на лични данни. - Право на възражение – по всяко време може да възразите срещу обработката на личните Ви данни. Имате право на жалба до Комисия за защита на личните данни, която се подава във форма и с реквизити съгласно установеното в закона.
Криптирана връзка
С цел осигуряване на висока сигурност и защита на личните данни зареждането на електронния магазин AKVO.BG става чрез https// протокол за защитена информация благодарение на инсталирания SSL сертификат за сигурност.
Връщане на стока
Клиентът има право да върне закупена от него стока от AKVO.BG в срок от 14 календарни дни от доставката. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, документация и в добър търговски вид. В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума в 14 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него. В случай, че клиентът е платил с банкова карта, сумата се възстановява по същата банкова сметка и карта, от която е постъпило плащането.
В случай на връщане на стока и рекламация от страна на клиента, той е длъжен да се обади на телефонен номер 0890416749 и да попълни формата за рекламация, посочвайки номера на фактурата за покупка на стоката. Връщането на стоката може да се осъществи само в работни дни между 10:00-18:00 ч. Разходите за доставка на върнатата стока са за сметка на клиента. Клиентът има право да получи само стойността на върнатата стока, такава каквато е била при заявявката и закупуването. При неизпълнение на тези условия „Момо 1“ЕООД, запазва правото си да откаже приемане на върната стока и съответно да не възстанови платената сума от Потребителя.
Решаване на спорове
Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че не бъде постигнато съгласие, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на “Момо 1” ЕООД, съобразно българското законодателство.
Ограничения
Потребителите нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злонамерени действия, разпространяване на вируси и други, нарушаващи или увреждащи правата или интересите на трети лица. Нямат право злонамерено да извършват поръчки от името на други лица, без тяхното съгласие. Потребителите могат да се възползват свободно от ресурсите на уебсайта, с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограничения. Потребителите нямат право да разпространяват чрез уебсайта порнографски материали, снимки или други материали, собственост на чуждо авторско право, призиви за насилствена промяна на гражданския и обществен ред, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени или неимуществени права или интереси на трети лица.
Гаранционни условия
При доставката клиентът получава гаранционна карта за закупения от него артикул, която дава информация за гаранционния срок и сервиза. Всички продукти, предлагани от AKVO.BG са нови, в оригинални опаковки, със съответния гаранционен срок, определен от производителя и съгласно закона за защита на потребителите.
Терминология
Под “потребител/клиент”, респ. само “потребител” и само “клиент“, се разбира всеки, който е заредил на своя компютър в Интернет страницата AKVO.BG
Под “поръчка” се разбира избраните стоки и всички други атрибути, свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от клиента/потребителя.
"Място на доставка“ е адресът, който е посочен от потребителя/клиента при заявяване на поръчката.
Електронният магазин AKVO.BG е собственост на “Момо 1” ЕООД, наричано още “търговеца” или “дружеството”.
„Лични данни“ означава лични данни по смисъла на ЗЗЛД.
„Наложен платеж“ означава наложен платеж по смисъла на Закона за пощенските услуги

2024 Akvo.bg, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни