ИДЕИ ЗА МАЛКАТА БАНЯ - 2 ЧАСТ





Още няколко съвета, които ще ви помогнат при обзавеждането на вашата баня, когато не разполагате с голямо пространство:
1. Сложете еднакви подови плочки в банята и душ кабината
Непрекъснатите линии придават на всяко пространство повече дълбочина. Използвайте тази концепция във вашата баня, като поставите едни и същи плочки на пода извън и в поддушовото пространство.

2. Изберете „дървен“ под
Дървеният под тип рибена кост създава илюзията за по-голяма и по-топла баня.

3. Обновете аксесоарите за баня
Може да преместите пръчката за кърпи  отстрани на шкафа за мивка. Шарени кърпи, ретро килими и изискано осветление също добавят индивидуалност.
4. Сложете възможно най-малка мивка
Ако проектирате малката си баня от нулата, помислете за малка ъглова мивка. Няма правило, което да казва, че трябва да имате стандартна мивка в пълен размер. Ъгловата мивка върши работа също толкова добре - освен това ви дава много място и по-малко площ за почистване.

5. Изберете компактна тоалетна чиния
Огромните тоалетни и масивните вани може да изглеждат красиво, но могат да те накарат да се чувстваш клаустрофобично в малката баня. Монтирайте компактна тоалетна чиния, за да отворите пространството.  
6. Използвайте шкаф, за да приберете тоалетните си принадлежности
Бутилките и тубите, разпръснати по плотовете, гарантирано ще отвлекат вниманието дори от най-прекрасната баня. Поставете шкаф с чекмеджета и врати, за да държите нещата прибрани. Оставете на показ само вашите любими и най-често използвани принадлежности. Така  ще направите вашата малка баня да изглежда много по-голяма.

7. Подредете шкафовете си
Не забравяйте и какво има вътре в шкафовете. Използвайте органайзери във вашите шкафове за съхранение на тоалетни принадлежности.
8. "Извийте" някои повърхности
„Уголемете“  пространството си чрез монтиране на извита мивка или душ кабина. Може да не изглежда перфектно, но има значение, особено в малко пространство.

9. Изберете стенен смесител
Смесителят за монтиране на стена не само спестява място, но е и стилен, модерен и лесен за почистване.

10. Бъдете креативни със съхранението
В тесните стаи всяко открито пространство е възможност. Подредете в зоната под мивката купчина изкусно навити кърпи.





 








2024 Akvo.bg, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни